divendres, 19 d’abril del 2013

Sobre la I Setmana Cultural


Amb motiu del 82 aniversari de la proclamació de la II República, Esquerra Unida la Vila Joiosa organitzà de l'11 al 14 d'abril una sèrie d'activitats en què s'hi rememoraven diferents aspectes d'eixe període.

En la primera de les activitats, un dels ponents va ser Quico “el Guerrillero”, autor del llibre Guerrillero contra Franco, i que ens contà les seues vivències a la II República i la posterior Guerra Civil que instaurà la dictadura i la por a l'Estat Espanyol per més de trenta anys; tot açò en comparació amb el dia d'avuí.

Divendres vam interrompre els actes perquè la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques presentà el seu col·lectiu a la Vila Joiosa.

Dissabte dia 13, EU Marina Baixa i el PCPV-Les Marines organitzaren una caravana republicana que va ixir de la Vila i que va recórrer diferents poblacions de la Marina Baixa i la Marina Alta.

Per la vesprada, s'organitzà una altra xerrada a la seu d’EU la Vila Joiosa en què el ponent Josep Sempere, llicenciat en Història de l’Art, parlà sobre la crítica de l'art en una època de crisi en contraposició amb l'art de l'espai públic. Seguidament, José Carlos Gil, professor de Llengua i Literatura i regidor d'EU, ens donà una visió sobre la literatura i els autors del període republicà i les conseqüències de la fuga de cervells que va suposar la instauració de la dictadura franquista.

Per últim, diumenge 14, aniversari de la proclamació de la II República, s'organitzà un dinar a la seu d'Esquerra Unida per a commemorar aquell dia.

Des d'Esquerra Unida la Vila Joiosa estem contents de l'acollida d'esta primera setmana cultural que EU ha organitzat i volem agrair l'assistència de totes les persones que tenien curiositat per conéixer aspectes de la República., però també volem recalcar que la lluita per la República no s'ha de quedar en un dia, cal treballar per a aconseguir-la de veritat.

Esperem poder realitzar més setmanes culturals de qualsevol temàtica i, per descomptat, esperem que la gent del poble viler ens trasllade les seues inquietuds i propostes perquè dins de la unió està la força.

Salut i República!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada