dilluns, 22 d’abril del 2013

PLE 19 D’ABRIL DEL 2013


Esquerra Unida presentà al ple del 19 d’abril una moció per a demanar que l’Ajuntament de la Vila Joiosa inste al govern de l’Estat a convocar un referèndum perquè la ciutadania decidisca entre monarquia i república.

Des d’Esquerra Unida entenem que ja en el segle XXI i estant en una societat democràtica, totes les institucions públiques haurien de ser elegides per voluntat popular i estar sotmeses al control i a la possibilitat de revocació.

Segons José Carlos Gil, portaveu de la formació d’esquerres “la república és més econòmica, més democràtica, lògica i justa” i afegeix que, al contrari de la monarquia, “no fomenta la desigualtat i el tracte de privilegi i posa a TOTS i TOTES les ciutadanes en igualtat de condicions davant la llei”

La resposta del Partit Popular va estar marcada per la mateixa tónica de sempre:l'anacronisme. I és que la dreta del nostre país no veu més enllà de la  falsa democràcia que ens portà a instaurar una monarquia parlamentària que a dia de hui deixa molt que desitjar. Una monarquia obsoleta, marcada per l'opacitat, la corrupció i que dóna la  imatge a l'exterior d'una Espanya quasi esperpèntica.

La moció va ser tombada amb 13 vots en contra, pertanyents al Partit Popular i Gent per la Vila, i 8 a favor (EU i PSOE).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada